HOE SCHRIJF JE EEN LOFREDE VOOR EEN BEGRAFENIS

Er is niet één formele structuur voor een lofrede. Maar bepaalde richtlijnen kunnen helpen als u niet zeker weet waar u moet beginnen. Een manier om het te benaderen is door een brief te schrijven aan de overledene. Zelfs als u dit formaat niet echt gebruikt voor bezorging, helpt het u nog steeds met de daadwerkelijke inhoud. De sleutel tot een effectieve lofrede is om het persoonlijk te houden, en het schrijven als een brief helpt daarbij.

Andere manieren om herinneringen op te wekken zijn onder meer door oude fotoalbums te bladeren, brieven of e-mails van de overledene te lezen, familievideo’s te bekijken of de Facebook- of sociale mediapagina van de overledene te bezoeken. Bij het schrijven van de lofrede is het het beste om anekdotes in chronologische volgorde te houden. Dit maakt het gemakkelijker voor u om uw gedachten te ordenen.

Als u over het leven van de overledene praat, zorg er dan voor dat u alle vrijwilligersactiviteiten en dienstverlening aan de gemeenschap opneemt. Dit zal de overledene eren en ook een zekere mate van troost bieden aan de rouwenden. Als je muzikaal bent, zing dan een lied of speel een muzikaal eerbetoon aan de overledene. Als de overledene religieus was, lees dan een bijbelgedeelte of gebed.

https://www.uitvaart-errahma.nl/